Jeta Osh Qef
Home

U ngelet qumështi pa shitur, fermerët protestojnë
Nga: K.Demiraj | Publikuar më: 19.06.2017, 13:04

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Banorët e fshatit Bregas kanë krijuar kaos paraditen e sotme. Ata kanë bllokuar me mjete bujqesore rrugën kryesore që lidh fshatrat e fushës se Korçës.

Fermerët prej 6 muajsh, në pamundesi për të shitur qumështin, paralajmerojnë bojkot masiv të zgjedhjeve të 25 qershorit. Shkak falimentimi i pjesës më të madhe të baxhove që grumbullojnë qumështin.

Fermerët ankohen se kanë marrë kredi për të blerë lopë dhe nuk kanë mundësi ta shlyejne, pasi nuk gjejnë treg per të shitur qumeshtin. Akuza edhe për konkurrencë të pandershme në treg. Fermeret kerkojne nderhyrjen e strukturave shteterore dhe subvencionim te prodhimit