Jeta Osh Qef
Home

11 qytetet më të sigurta në botë, vendi i parë nuk është ai që mendoni
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: Tue Nov 14

 • Share
 • Share
 • Share
 • Share

Nëse mendoni që sa më i madh është qyteti aq më i pasigurt është, atëherë jeni duke menduar gabim ose më saktë jeni duke paragjykuar.

Në një renditje nga prestigjozja “The Economist” të qyteteve më të sigurta në botë, dallohet qartë që aty bëjnë pjesë edhe metropolet më të mëdha në botë.

Pikat ku është mbështetur ky rankim janë faktorët personal të sigurisë, siguria dixhitale, siguria shëndetësore dhe ajo infrastrukturore, e gjithashtu shkalla e krimit.

Lista vijon si më poshtë me 11 qytetet më të sigurta në botë

 1. Tokio – Japoni.
 2. Singapor
 3. Osaka – Japoni.
 4. Toronto – Kanda
 5. Mellburn – Australi
 6. Amsterdam – Holandë
 7. Sidnej – Australi
 8. Stokholm – Suedi
 9. Hong Kong – Kinë
 10. Cyrih – Zvicër
 11. Frankfurt – Gjermani