JOQ Albania
Home

“Lufta e hapur”, Haradinaj: Thaçi i ka bërë dëme të mëdha vendit me idetë e tij për ndarjen e Kosovës
Shkruar nga: E Gjoni | Publikuar më: 01/03/2019 15:22

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Insistimi i presidentit Hashim Thaçi për korrigjimin e kufirit me Serbinë dhe rezistenca e kryeministrit Ramush Haradinaj për të mos e hequr taksën ndaj produkteve serbe ka bërë që të përshkallëzohet “lufta” mes dy liderëve kryesorë të vendit.

Haradinaj ka thënë ditën e sotme se presidenti i Kosovës Hashim Thaçi  i ka shkaktuar dëme të mëdha Kosovës me diskutimet e tij përsa i takon ndarjes së vendit.

Gjithashtu kryeministri Haradinaj e ka përjashtuar mundësinë që Shtetet e Bashkuara të largojnë prezencën e tyre ushtarake nga Kosova si pasojë e mospranimit të rekomandimit amerikan për heqje të taksës 100% për produktet me origjinë nga Serbia dhe nga Bosnje Hercegovina.

Deklarata e Haradinajt:

Presidenti i ka bërë dëme të mëdha vendit me idetë e tij lidhur me dialogun edhe me avancimet për ndarje të Kosovës, pra diskutimet e tij e kanë sjellë Kosovën ku është sot. Amerika është garantuese e sigurisë dhe paqes në gjithë globin.
Vendimet që janë folur si kërcënim për Bondsteel-in, janë ndoshta të hershme ose të avancuara për shkak se një vendim i tillë mund të merret, por jo në rrethana ose lidhur me taksën. Ndërsa të gjitha argumentet për të cilat është vendosur taska, agresiviteti i Serbisë në planin e jashtëm, përpjekjet për destabilizim në planin e brendshëm dhe vonesa, pra për njohje që i shkakton dëm Kosovës, ekzistojnë. Taksa mbetet deri në njohje të Kosovës.”

Kryeministri ka vlerësuar se “nuk është mirë që të vrapohet për t’u treguar proamerikan duke e hequr taksën ndaj Serbisë”, pasi kjo, sipas tij, nuk i ndihmon shumë Kosovës.

Pavarësisht rekomandimit amerikan, kryeministri Ramush Haradinaj është deklaruar vazhdimisht kundër heqjes së taksës prej 100 për qind për produktet me origjinë nga Serbia dhe Bosnje Hercegovina.