JOQ Albania
Home

Ka mësuar të lexojë që dy vjeç, kjo është vogëlushja gjeni që i afrohet Ajnshtajnit nga inteligjenca
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 12/03/2019 9:47

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një vajzë katërvjeçare është bërë anëtarja e dytë më e re në moshë në Mbretërinë e Bashkuar që bëhet pjesë e Mensa-s, duke u konsideruar kështu zyrtarisht si gjeni.

Pak Alannah George regjistroi një rezultat të pabesueshëm të koeficientit të inteligjencës, i cili rezultoi të jetë 140, dhe duke nisur kështu edhe rrugën e saj drejt grupit të elitës.

Vajza, e cila ende nuk ka nisur shkollën, nga Iveri, Buckinghamshire, është ‘e fiksuar’ me fjalë dhe numra dhe e mësoi veten të lexonte para se të shkonte ndonjëherë në një klasë.

Rezultati i saj i pabesueshëm për nivelin e “IQ” do të thotë se ajo ka një ‘inteligjencë superiore nga e përgjithshmja.”

Koeficienti mesatar i inteligjencës për një të rritur është 100 ndërkohë që, Profesor Hawking dhe Albert Einstein mendohet ta kenë pasur koeficientin e inteligjencës 160.