JOQ Albania
Home

Përdorni AirPods? OBSH ngre alarmin: Shkaktojnë kancer!
Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 12/03/2019 17:47

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në momentin e parë që dolën në treg, shumë prej nesh e panë si një risi që do të ishte mjaft e dobishme.

Por, duket se AirPods, dëgjuesit me "wireless" të Apple, shkaktojnë kancer.

Është pikërisht Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Kombeve të Bashkuara që e ngre këtë alarm.

Përmes një peticioni, kjo organizatë ka kërkuar që të ndalohet përdorimi i tyre.

Edhe pse nuk kanë një rast konkret për ta vërtetuar, studimi me kafshët ka dëshmuar se ka një lidhje mes rrezatimit dhe kancerit.

AirPods janë shqetësuese sepse ato vendosen thellë në veshin e përdoruesit duke i ekspozuar pjesët më të ndjeshme me rrezatimin.