Jeta Osh Qef

Arsyet se pse mishi i derrit është i dëmshëm për shëndetin, vërtetohet shkencërisht
Nga: E.Selimi | Publikuar më: 30.12.2016, 23:11

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pig

Duke mos e lidhur aspak me fenë, por me atë çfarë shkakton në trupin tonë edhe e shkenca e konsideron të dëmshëm mishin e derrit pavarësisht se preferohet dhe hahet nga një pjesë e konsiderueshme e popullsisë.

Doktor Nezar Dakir në një studim të fundit të tij thotë se: Derri ha gjithçka, ai është një fshirës i oborreve dhe fushave, ai ha plehrat mbeturinat dhe njëkohësisht kafshon me dhëmbët e tij minjtë.

Mishi i derrit është një nga mishrat me më shumë kolekterol, prandaj ai shkakton obezitetin dhe sëmundje të tjera të rrezikshme si zgjebja, alergjia, apo ulcerat e stomakut.

Gjithashtu studime bën me dije se në trupin e derrit ndodhen plot 450 sëmundje, ku 12 prej tyre janë ngjitëse. Disa prej sëmundjeve janë sëmundja e lukthit, ku jashtëqitja përzihet me gjakun, botulizmi një lloj helmimi, krimbat ascaris që ndonjëherë është vdekjeprurëse, mëlcia e sëmurë.