Jeta Osh Qef
Home

Moment reflektimi, ilustrimet që tregojnë se shoqëria jonë po shkon për “dreq”
Shkruar nga: E Prifti | Publikuar më: 06/12/2018 12:56

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Për shekuj me radhë, arti është përdorur si mjet për të treguar historinë njerëzore. Mënyrën se si ne dukemi, ato që bëjmë, shprehjet artistike të shoqërisë sonë, të gjitha janë të përfshira në vlerat shekullore të artit.

Por, arti ka treguar gjithmonë edhe se çfarë nuk shkon me shoqërinë, është përdorur edhe si një formë protestimi dhe revolte.

Të njëjtën gjë bëjnë edhe ilustrimet e mëposhtme të realizuara nga Al Margen që sjellin një mundësi për të reflektuar mbi atë se çka po shndërrohet shoqëria jonë.

Pamjet tregojnë ndër të tjera, varësinë nga rrjetet sociale, shpëlarjen e trurit me sistemet e arsimit, marrëdhëniet moderne me paranë, seksizmin në shoqëri etj. Shikojini dhe reflektoni! JOQ Albania