Jeta Osh Qef
Home

Tërhiqet qeveria/ Nikolla lakun në fyt! Anulohen tarifat shtesë për provimet e mbartura
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: 06/12/2018 13:04

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Prostesta madhështore studentore vazhdon jo vetëm në Tiranë, por edhe në qytete të tjera të vendit me një pjesëmarrje masive nga studentë të të gjitha fakulteteve.

Sot është dita e dytë e protestës ku studentët kërkojnë uljen e tarifave shkollore apo përgjysmimin e tyre, përmirësimin e kushteve në konvikte dhe heqjen e tarifës për kreditet e provimeve të mbartura.

Reagimi i parë i ministres së Arsimit dhe e Sportit, Lindita Nikolla ka mbërritur.

Në një deklaratë për mediat ajo është shprehur se do të anulojë vendimin për provimet e mbartura, shfuqizimin e pikës 4 të VKM nr. 288 për tarifat.

Ajo tha:

Studentët kanë të drejtë për 4 pikat. Nuk do të ketë kosto shtesë për studentët përsëritës."

Vijon…