JOQ Albania
Home

Kosova hap ambasadë në Portugali
Shkruar nga: A Gashi | Publikuar më: 11/01/2019 11:52

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ditën e djeshme me anë të një ceremonie zyrtare nga shteti pritës u akreditua edhe zyrtarisht, Ambasadori i parë i Republikës së Kosovës në shtetin portugez, Ylber Kryeziu, i cili i dorëzoi letrat kredenciale, Presidentit të Republikës portugeze, Marcelo Rebelo de Sousa.

“Ambasadori Kryeziu i përcolli Presidentit të këtij shteti de Sousa urimet e Presidentit të Republikës së Kosovës, z. Hashim Thaçi, dhe përkushtimin Institucional për thellimin dhe zgjerimin e mëtejmë të marrëdhënieve në mes dy vendeve dhe dy popujve”, shkruhet në komunikatën e dërguar nga Ambasada e Kosovës në Portugali.

Republika e Kosovës vendosi të hap për herë të parë Ambasadë në shtetin portugez, veprim ky, që u mirëprit dhe vlerësua lart edhe nga autoritetet e shtetit pritës, transmeton JOQ Kosova.

Portugalia e kishte njohur Republikën e Kosovës pak muaj pas shpalljes së pavarësisë dhe në vazhdimësi ka ofruar mbështetje për konsolidimin e shtetit të ri dhe integrimin e tij në Organizatat Ndërkombëtare.