JOQ Albania
Home

11 vite sovrane, Kosova feston Pavarësinë sot
Shkruar nga: A Naçi | Publikuar më: 17/02/2019 8:38

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Më 17 shkurt të vitit 2008 Kosova shpalli Pavarësinë. Sot bëhen 11 vite që nga dita që Kosova është një shtet i pavarur dhe sovran.

Kujtojmë këtu se më 22 korrik 2010, Pavarësia e Kosovës u pranua nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë.

Ishte po kjo gjykata, e cila konfirmoi përmes mendimit këshillëdhënës se pavarësia e Kosovës nuk ka shkelur asnjë nen të Ligjit Ndërkombëtar.

116 shtete deri më tani e kanë njohur si shtet të pavarur Kosovën, por ndërsa vizion mbeten anëtarësimi në BE, NATO dhe OKB.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj me anë të një postimi në rrjetet sociale ka uroi Pavarësinë.

Ai shkruan:

Mirëmëngjes miq. Urime 11-vjetori i Pavarësisë së Kosovës!"

Disa më parë edhe presidenti amerikan kërkoi, që Serbia të njoh pavarësinë e Kosovës.