JOQ Albania
Home

Zbulohen “njerëzit fantazmë”, një degë e zhdukur e prejardhjes njerëzore
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 14/02/2020 14:25

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kush ishin njerëzit “fantazmë” të Afrikës? Një degë e zhdukur e prejardhjes njerëzore është zbuluar brenda ADN-së së afrikanëve të ditëve moderne, të cilat evoluuan rreth 500,000 vjet më parë.

Gjurmët e të ashtuquajturës “popullatë fantazmë” ishin të vendosura tek njerëzit e ditëve moderne dhe nuk përputheshin me gjurmët e gishtërinjve gjenetikë të Homo sapiens, Denisovan ose Neandertalët.

Exactly what species the 'Ghost people' belonged to is unknown, but humans mated with them around 50,000 years ago, researchers discovered. The ancient species split from the common ancestor of humans, Neanderthals and Denisovans more than half a million years ago

Saktësisht se cilat specie i përkisnin hominidet nuk dihet, por njerëzit u çiftëzuan me ta rreth 50,000 vjet më parë. Asnjë provë fizike nuk u gjet, por një model kompjuterik tregon se kjo specie misterioze duhet të ekzistojë.

Shkencëtarët e Universitetit të Kalifornisë në Los Anxhelos thonë se speciet e paidentifikuara llogaritin deri në 19% të prejardhjes gjenetike të katër popullsive në tre vende: dy nga Nigeria, një nga Sierra Leone dhe një nga Gambia.

It is thought that the interbreeding occurred roughly 50,000 years ago, around the same time that Neanderthals were breeding with modern humans elsewhere in the world (stock photo)

***

Burimi: DailyMail|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania