JOQ Albania
Home

I përmbytet sa herë që bie shi! Ku e kopjoi projektin e parkut ‘Rinia’ Veliaj i 1 Miliard lekëve?
Shkruar nga: G Hasani | Publikuar më: 30/06/2020 12:57

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Rikonstruksioni i parkut “Rinia” në Tiranë, ishte një nga projektet që Erion Veliaj e trumpetoi më së shumti, pasi do ishte me parametra europianë dhe do të ofronte argëtim për të gjitha moshat.

Mirëpo vetëm pak ditë pas inaugurimit, ky park u pushtua nga uji si pasojë e 20 minutave shi.

Në një farë mënyre, moti, zbathi propagandën dhe abuzimin e 1 miliardë lekëve të Veliajt, në një kohë fare të shkurtër.

Por si të mos mjaftonte ky skandal, JOQ ALBANIA ka evidentuar së fundmi se parku “Rinia”, aq i lavdëruar dhe propaganduar është imitim i një parku në Chicago, normalisht, fasada se puna lë shumë për të krahasuar.

Siç shihet edhe nga fotot e mëposhtme të projektit të realizuar në 2016, por edhe nga parku real, masivet e mëdha të barit dhe kanalet në mes të parkut janë të njëjta. Po ashtu shihet se edhe mënyrat e argëtimit janë gjetur po njësoj.

Askush nuk është kundër ndërtimit të paqeve dhe argëtimit për qytetarët, por të gjithë jemi kundër vjedhjes së taksave tona dhe abuzimit, për më tepër edhe kur diçka e quan si vepër të tënden dhe hap një tender.

Mesa duket, Lali Leku, di të shfrytëzojë gjithçka!

View this post on Instagram

Regenstein Learning Campus, Mikyoung Kim Design + Jacobs/Ryan Associates, Chicago Botanic Garden, #Glencoe, #Illinois, #USA, 2016 . The Regenstein Learning Campus is an environmental discovery center and #nature #playground at the Chicago Botanic Garden. The #landscape design immerses families and children of all ages to a variety of outdoor experiences that include inquiry-focused learning and play that engenders a deep understanding of ecological systems. This regenerative project is envisioned as a gateway to the natural world; one that highlights creative #discovery in all seasons. The campus weaves together multiple landscape typologies: from an upland play mound area to a lowland fountain fed from the adjacent lake . . Il Regenstein Learning Campus è un centro di scoperta ambientale e parco giochi naturale presso l'Orto Botanico di Chicago. La progettazione del #paesaggio immerge famiglie e bambini di tutte le età in una varietà di esperienze all'aperto che includono l'apprendimento incentrato sull'indagine e il gioco che genera una profonda comprensione dei sistemi ecologici. Questo progetto rigenerativo è concepito come una porta sul mondo naturale; un luogo che incoraggia alla #scoperta creativa in tutte le stagioni. Il campus intreccia diverse tipologie paesaggistiche: da un'area gioco con un terreno a collinette, a una fontana in pianura alimentata dal lago adiacente . . #regensteinlearningcampus #mikyoungkimdesign #jacobsryanassociates #chicagobotanicgarden #landscapearchitecture #landscapedesign #landscapelovers #landscapefirst #architetturadelpaesaggio #natura #ecology #ecologia #parcogiochi #botanicgarden #ortobotanico #arquitecturadelpaisaje #arquitecturadelpaisatge #landschaftsarchitektur #architecturedupaysage #landschapsarchitectuur #landarch @mikyoungkimdesign @terryryan295 @chicagobotanic @villageofglencoe Photo by @_kate_joyce

A post shared by Landscape First (@landscape.first) on