JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Zgjerimi në detin Jon, Rama nga Athina: Greqia zbatoi një të drejtë ndërkombëtare
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 16/09/2020 12:44

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në takimin e organizuar nga “The Economist” në Athinë, me titull “Ballkani Perëndimor përtej 2020”, duke folur për çështjen e detit me Greqinë, kryeministri Rama tha se gjithçka duhet zgjidhur me palë të tretë dhe me ndërhyrje nga gjykatat ndërkombëtare. Ai nuk la pa përmendur situatën në të cilën ndodhet BE sot, pasi nuk është në ditët më të mira.

Ai u shpreh:

Duhet të shikojmë dallimet mes nesh si thesar, duke ua lënë trashëgimi fëmijëve, këtë burim të madh energjie dhe harmonie. Duhet të mos ketë urrejtje mes ballkanasve. Kur bëhet fjalë për detin, ta zgjidhim me palë të tretë ose me anë të gjykatave ndërkombëtare, që të mos përdoren nga politikanë si patriotë. Imagjinoni që kryeministri grek thotë se do të shtojmë 12 milje kufirin detar, sipas Konventës Ndërkombëtare dhe një të drejte të Greqisë. Kjo bën që në Shqipëri të ndizet debati në rrjetet sociale. Ne kemi marrëdhënie strategjike si me Turqinë dhe me Greqinë. Të dyja shtetet janë të rëndësishme për Europën. Duhet dialog i mirfilltë. Marrëdhëniet konstruktive Greqi – Turqi janë diçka e mirë për Europën.