JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

TikTok ndryshon rregullat e privatësisë për përdoruesit nën 16-vjeç, çfarë ndodh me llogaritë e tyre?
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 13/01/2021 14:56

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Llogaritë e përdoruesve të TikTok nën moshën 16 vjeç tani do të jenë private, dhe kjo do të thotë se vetëm njerëzit e aprovuar nga përdoruesi mund të shikojnë videot e tyre. Aplikacioni për ndarjen e videove tha se ndryshimi ishte pjesë e përpjekjeve për ta bërë platformën më të sigurt për përdoruesit e saj më të rinj. Platforma gjithashtu po forcon kontrollet se kush mund të komentojë në videot e postuara nga përdoruesit e moshës midis 13 dhe 15 vjeç. Përditësimet e TikTok vijnë gjithashtu përpara prezantimit të parashikuar të legjislacionit Online Harms, i cili pritet të paraqitet para parlamentit këtë vit dhe do të vendosë theks më të madh në firmat e mediave sociale për të respektuar një detyrë kujdesi ndaj përdoruesve të tyre.

Elaine Fox, përgjegjëse e privatësisë në Evropë për TikTok, tha: “Të drejtat e privatësisë dhe siguria në internet e komunitetit tonë është një përparësi kryesore për TikTok, dhe ne i kushtojmë një theks të veçantë privatësisë dhe sigurisë së përdoruesve tanë më të rinj, prandaj ne po i bëjmë këto ndryshime domethënëse. Ne duam të inkurajojmë përdoruesit tanë të rinj të angazhohen në mënyrë aktive në udhëtimin e tyre të privatësisë në internet, dhe ne shpresojmë t'i frymëzojmë ata të marrin një rol aktiv dhe të marrin vendime të informuara në lidhje me privatësinë e tyre në internet." Alexandra Evans, shefi i TikTok për sigurinë e fëmijëve në Evropë, tha se ndryshimet ishin "novatore".

Burimi:expressandstar Përktheu dhe përshtati:JOQ ALBANIA