JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Avokati i kontrollorëve përgënjeshtron Ballukun, tregon rrogën reale të kontrollorëve
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 07/04/2021 15:29

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Avokati i Sindikatës së Kontrollorëve Ajrorë, Rezeart Tupi, përmes një prononcimi për media ka folur në lidhje me pezullimin e punës nga ana e klientëve të tij. Tupi tha se punonjësit e “Alb Control” janë të gatshëm të bashkëpunojnë dhe të arrijnë një marrëveshje me qeverinë në orët në vazhdim.

Ndërkohë, kur u pyet për pagat e kontrollorëve dhe akuzave të ministres Balluku se kanë pezulluar punën për shkak se u është ulur paga në 2400 dollarë në muaj, avokati bëri me dije se paga e një kontrollori drejtues është rreth 190 mijë lekë të reja ndërsa paga e një kontrollori monitorues është diku më pak.

Më konkretisht, ai është shprehur se:

Atëherë pa hyrë në diskutime për pagën, mund t’iu them që drejtori i cili është në një post administrativ drejtues e ka pagën më të lartë. Paga aktuale e kontrollorëve është në 190 mijë lekë të reja në nivel drejtuesi. Kontrollorët monitorues e kanë më të ulët.

KË DO VOTONI MË 25 PRILL?
  • KË DO VOTONI MË 25 PRILL?